Foie gras on jelly
Foie gras

Foie gras, oftewel de vervette lever van van een gedwangvoederde eend of gans. Dwangvoederen gaat gepaard met veel dierenleed. Via een lange buis in de keel wordt driemaal daags een vette maïspap in de voormaag gepompt. In drie weken tijd ontstaat een zieke lever die is opgezwollen tot tienmaal haar gezonde omvang.

Jaarlijks ondergaan 20 miljoen eenden en 5 miljoen ganzen deze marteling met angst, pijn en ernstige ademhalingsproblemen. Veel eenden en ganzen raken gewond aan hals en strot en lopen infecties en botbreuken op. Meer dan eens raakt de slokdarm van het dier geperforeerd door de stalen buis. Bij de slacht blijkt dat 30 tot 70% van de dieren botbreuken, ernstige verwondingen of infecties heeft.

Protesteer daarom bij restaurants met foie gras, tegen deze barbaarse vorm van voedselproductie.

Weet je zelf nog een restaurant dat foie gras serveert. laat het ons weten. Dan nemen wij hierover contact met ze op.